På svenska

Elämä solmussa?
Puhu, se auttaa.

< Etusivulle

Lisätietoa keskusteluavun palveluista

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjät ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Keskusteluavun palveluiden pääperiaatteina ovat luottamuksellisuus, anonyymius, ja vaitiolovelvollisuus.

Kirjoittamiasi viestejä ja niihin annettuja vastauksia eivät pääse lukemaan muut kuin vaitioloon sitoutuneet henkilöt. Niitä ei arkistoida pysyvästi eikä julkaista missään. Joitakin viestejä ja niihin annettuja vastauksia saatetaan käyttää päivystäjien koulutuksessa tai tutkimusaineistona. Sitä ennen niistä poistetaan kaikki sellainen tieto, jonka perusteella viestin lähettäjä voitaisiin tunnistaa.

Palvelun tarjoaa ev.lut.kirkko. Palveleva puhelin on toiminut jo vuodesta 1964, Palveleva netti vuodesta 2005, Palveleva chat vuodesta 2014 (ja sitä ennen Kirkon chat-nimellä osana Hengellinen elämä verkossa -työtä), ja Palveleva kirje aloitti vuonna 2015.

Kaikki keskusteluavun palvelut ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

 

Kirkon keskusteluavun palvelut toimivat osana kotimaista puhelin- ja verkkoauttajien neuvottelukuntaa PuhEet sekä kansainvälistä puhelin- ja verkkoauttajien liittoa IFOTES.

Kirkon keskusteluavun laatuasiakirja

 

Palvelevan puhelimen 50v juhlakirja Yhteys toiseen ihmiseen on vapaasti ladattavissa. Kirja sisältää Helena Ojanperä-Samulinin sekä Maj Tuomelan historiikit. Lisäksi kirjassa on artikkeleita yksinäisyydestä, kärsimyksestä ja toivosta. Kirjan esipuheen on kirjoittanut piispa Kaarlo Kalliala.