Rekisteröityminen

Luottamuksellisuuden ja tietoturvan vuoksi sinun on rekisteröidyttävä palveluumme. Luo itsellesi käyttäjätunnus ja salasana:

  1. Klikkaa Rekisteröityminen-linkkiä. Tulet sivulle, jolla on rekisteröitymislomake.

  2. Täytä pakolliset ja halutessasi myös vapaaehtoiset kentät. Käyttäjätunnuksessa ja salasanassa pitää olla vähintään kuusi merkkiä. Pidä valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana muistissasi, sillä tarvitset niitä palvelun käytössä. Käyttäjätunnus näkyy kirjoittamissasi viesteissä.

    Rekisteröitymisen yhteydessä ei kysytä henkilötietoja. Jos haluat sähköpostitse tiedon siitä, että viestiisi on vastattu, ilmoita sähköpostiosoitteesi. Vastauksia ei kuitenkaan lähetetä sähköpostiosoitteisiin, vaan Palvelevan netin päivystäjät vastaavat viesteihin ainoastaan tämän palvelun kautta. Valitse myös kieli, jolla haluat käydä keskustelun.

    Halutessasi voit antaa jotakin taustatietoa itsestäsi kuten esimerkiksi sukupuolen, ikäryhmän ja kotikunnan. Näiden tietojen antaminen on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Saamiamme tietoja käytetään numeromuotoisen tilastoinnin tekoon, jossa yksittäistä tietoa ei eroteta joukosta.

    Tietosuojaselosteessa kerrotaan siitä, mihin palvelussa käytetään asiakkaan tietoja ja viestin sisältämiä tietoja. Tutustu selosteeseen ja vahvista se rekisteröitymislomakkeessa sitä koskevassa kohdassa.

  3. Tallenna antamasi tiedot.

Viestin kirjoittaminen ja lähettäminen

Kun olet rekisteröitynyt, voit kirjoittaa viestin heti tai kirjautua myöhemmin palveluun muodostamallasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kirjautumisen jälkeen tulet sivulle, jolle voit kirjoittaa viestisi. Viestin pituus voi olla korkeintaan 2500 merkkiä. Anna viestille myös otsikko.

Sivu vanhenee kolme tuntia sen avaamisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että tallentamaton viesti katoaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että tallennat kirjoittamasi viestin, jos kirjoitat pidempään tai aiot pitää taukoa.

Kirjoittamisen jälkeen voit lähettää viestin Lähetä-painikkeella. Voit myös tallentaa sen keskeneräisenä ja palata myöhemmin jatkamaan sitä muokkaa-linkin kautta. Jatkaminen on mahdollista, vaikka kirjautuisit välillä palvelusta pois.

Halutessasi voit poistaa lähettämäsi viestin, vaikka olisit jo lähettänyt sen. Tämä tapahtuu linkistä Lopeta viestiketju kautta. Tällöin poistuvat kaikki lähettämäsi viestit ja niihin saamasi vastaukset. Viestejä ei voi poistaa yksitellen, vaan koko viestiketju poistuu.

Viestit eivät näy muille käyttäjille. Ainoastaan vastaajat, jotka ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen, pääsevät lukemaan viestisi.

Kun olet kirjautunut ulos palvelusta, tyhjennä selaimen välimuisti ja selaushistoria, jotta tietosi eivät jää tietokoneen muistiin. Sulje lopuksi selain.

Selaimen historiatietojen poistaminen

Firefox-selain, kun valikkopalkki on piilotettuna:

Firefox-selain, kun valikkopalkki on näkyvissä:

Internet Explorer -selain, kun valikkopalkki on piilotettu:

Internet Explorer -selain, kun valikkopalkki on näkyvissä:

Viesteihin vastaaminen ja jatkoviestit

Suomenkielisiin viesteihin vastataan muutaman päivän kuluessa. Jos olet antanut rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostiosoitteesi, saat siihen tiedon, kun viestiisi on vastattu. Pääset lukemaan vastauksen kirjautumalla tunnuksillasi palveluun.

Vastausviestin lukemisen jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa keskustelua niin, että viesteistäsi ja niiden vastauksista muodostuu enintään viiden viestin ja vastauksen ketju.

Jatkoviesteihisi vastaa vuorossa oleva päivystäjä, joten useimmissa tapauksissa vastaaja vaihtuu. Voit nähdä koko viestiketjun kahden kuukauden ajan sen jälkeen, kun olet lähettänyt viimeisen viestin, ellet ole päättänyt keskustelua. Muista lukea vastaus viimeiseen viestiisi tämän ajan kuluessa.

Voit halutessasi poistaa koko käymäsi keskustelun klikkaamalla linkkiä Lopeta keskustelu. Tällöin katoavat sekä kirjoittamasi viestit että niihin saamasi vastaukset. Viestejä ei voi poistaa yksitellen, vaan koko viestiketju poistuu.

Voit aloittaa uuden keskustelun vasta käynnissä olevan viestiketjun poistamisen jälkeen.

Palvelun tarjoaa Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla maassa 01019-0071. Päivystysaika on su–to klo 18–01, pe–la klo 18–03.